• Η ‘Πνοή’ και το ‘Βασίλειο της Μοίρας’ στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Φεβρουάριος 2017
  • Η Σκιάθος ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’… με την ‘Πνοή’ της Λίτσας Καποπούλου. Ιούνιος 2016
  • Βόλος… Έλλης καφέ. Απρίλιος 2016
  • Καρδίτσα… Παυσίλυπο. Απρίλιος 2016
  • Βασιλική υποδοχή ‘στο Βασίλειο της Μοίρας’ στο Βασιλικό Ευβοίας. Απρίλιος 2016
  • Τα πολιτιστικά φτερά του Δήμου Περιστερίου άνοιξαν ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’. Ιανουάριος 2016
  • Η Θεσσαλονίκη άνοιξε την αγκαλιά της ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’. Δεκέμβριος 2015
  • Το ταξίδι ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’ ξεκίνησε από την Αθήνα. Νοέμβριος 2015

Η ‘Πνοή’ και το ‘Βασίλειο της Μοίρας’ στην Αγία Βαρβάρα, Αττικής. Φεβρουάριος 2017 

Ο Άγιος Φεβρουάριος χρύσωσε το πρώτο του Σάββατο με έναν λαμπερό ήλιο. Θρονιάστηκε στο Μέγαρο “Μήτρος Σουλιμιώτης” στην Αγία Βαρβάρα, που το απόγευμα εκείνο της 4/2/17 λειτούργησε ως Ναός αφιερωμένος στην Τέχνη του Λόγου και της Μουσικής. Με το αδιαχώρητο να επικρατεί, πραγματοποιήθηκε στην πόλη πατρίδα μας με την ευγενέστατη φιλοξενία της Λέσχης Ανάγνωσης υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας η παρουσίαση των εκδοθέντων μυθιστορημάτων μου:”Πνοή” με υπότιτλο: Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου… – εκδόσεις”Δίαυλος” και “Στο Βασίλειο της Μοίρας” – εκδόσεις “Ανάτυπο”.
Ήταν όλοι εκεί… Πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Τέχνης, της Επιστήμης, της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής. Ο Αν. Γεν.Γραμματέας Υπ. Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, ο πασίγνωστος Λαογράφος Μουσικολόγος Παναγιώτης Μυλωνάς, ο άνθρωπος φαινόμενο που του οφείλουμε τόσα για τη διάσωση της μουσικής μας παράδοσης και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μοναδικού στον κόσμο, Ιωακείμ (Μάκης) Παπαδόπουλος, που μας τίμησαν με τους χαιρετισμούς τους στην έναρξη της εκδήλωσης με λόγια αυθόρμητα, καρδιάς, βάζοντας ο καθένας τη δική του πινελιά στον πίνακα αποτύπωσης της πολιτισμικής μας ανωτερότητας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι νυν και τέως – η ιδιότητα μένει – έδωσαν το τιμητικό παρόν στο έντεχνο συμβούλιο. Ο Μιχάλης Γιάγκας, ο Σάββας Σαββίδης, ο Αντρέας Λεωτσάκος, ο Θανάσης Τσεκούρας και ο Γιώργος Ρεμπής. Όλοι Επώνυμοι…Όλοι φίλοι… Με κάποιους είχαμε χαθεί… Μα φτάνει ένα έναυσμα πολιτισμικό και οι φιλίες αναθερμαίνονται και οι θύμησες ξυπνούν… Και νάμαστε ενωμένοι… μαζί… Να βάζουμε την υπογραφή μας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι στέλνοντας την πιο κόσμια απάντηση σε χαλεπούς καιρούς… Είναι μακρύς ο κατάλογος των αγαπημένων, που δεν επιτρέπει ο χώρος να αναφέρω. Τα ονόματά τους είναι ανεξίτηλα γραμμένα σε καρδιά και συνείδηση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε και έκλεισε με το τραγούδι “Λουλούδι της Ανατολής”, που ερμήνευσε έξοχα ο Δημήτρης Μήλας σε δικούς του θαυμάσιους στίχους και εκπληκτική μουσική του Νικόλα Αδέσποτου. Το τραγούδι αυτό μαζί με το ορχηστρικό συνοδεύει το βιβλίο “Στο Βασίλειο της Μοίρας”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανάμεσα σε ομιλίες και αποσπάσματα ακούστηκαν κι άλλα αγαπημένα τραγούδια από την εκφραστική φωνή του Δημήτρη Μήλα με τη συνοδεία εξαίρετων μουσικών, που απέδωδαν τα μέγιστα παρασύροντάς μας σε μουσικά ταξίδια. Για τα βιβλία μίλησε άρτια και καθηλωτικά ο καταξιωμένος Δημοσιογράφος Συγγραφέας Ποιητής, Γιάννης Παρασκευόπουλος. Συντόνισε με τον προσωπικό της τόνο και θαυμάσιες αναφορές ψυχής η Ελισσάβετ Αγγελάκη, Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης. Η Ηθοποιός Σοφία Γασπαρινάτου μας συνεπήρε με την βελούδινη φωνή της στην ανάγνωση αποσπασμάτων. Στο τελείωμα της ιδιαίτερης αυτής σύναξης τα εγκωμιαστικά σχόλια δικαίωσαν το αποτέλεσμα, που πέτυχαν, όσοι αγκάλιασαν και μόχθησαν γι αυτή την προσπάθεια.
Από τα βάθη της της καρδιάς μου το πιο θερμό μου Ευχαριστώ: Στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας και προσωπικά στο Δήμαρχο Γιώργο Καπλάνη για τη στήριξη και αμέριστη βοήθειά του. Στη Λέσχη Ανάγνωσης και ιδιαίτερα στη Δώρα Κόλλια και Αθανασία Αμπατζή για την υποδειγματική φιλοξενία και συνεχή φροντίδα τους.Στην Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας, Αντωνία Σιούτη για την καλοσύνη και την πρόθυμη ανταπόκρισή της. Στους εκλεκτούς φίλους, που μαγνήτισαν με τους συγκινητικούς χαιρετισμούς τους,τις σπουδαίες ομιλίες τους, τη συναρπαστική ανάγνωση αποσπασμάτων: Τζανέτο Φιλιππάκο, Γιώργο Καπλάνη, Παναγιώτη Μυλωνά, Μάκη Παπαδόπουλο, Ελισσάβετ Αγγελάκη, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Σοφία Γασπαρινάτου. Στον ταλαντούχο ερμηνευτή Δημήτρη Μήλα. Στον Καλλιτεχνικό Δ/ντή του Ωδείου, Λευτέρη Καλκάνη και τους Καθηγητές Κλασσικής Κιθάρας Αλέξανδρο Παπαρίζο και Σπύρο Κουκάκη για τις ουράνιες μελωδίες τους.Στην εφημερίδα”Προοδευτική”και προσωπικά στον Πάρη Βαμβακόπουλο για τις τιμητικές αναρτήσεις του. Στο ζευγάρι των γκαρδιακών μου φίλων Χρυσάνθης Τσέλιου και Γιάννη-Γρηγόρη Κλάδη, που εξυπηρέτησαν όσους με τίμησαν και προμηθεύτηκαν βιβλία μου. Σε οποιονδήποτε συνέβαλε στην επιτυχία αυτής της βιβλιομουσικής γιορτής. Σε όλους όσους μας τίμησαν και συγκίνησαν με τη ζεστή παρουσία τους.Κλείνω με την ελπίδα ότι θα ξανανταμώσουμε σε ψυχωφελείς εκδηλώσεις και με την ευχή: Πνοή Καλοτυχίας να διαπνέει το ταξίδι σας στο Βασίλειο της Μοίρας…

Video παρουσίασης

Τάκης Μυλωνάς, Ελισσάβετ Αγγελάκη, Λίτσα Καποπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος 
 
Σοφία Γασπαρινάτου, Ελισσάβετ Αγγελάκη, Λίτσα Καποπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μάκης Παπαδόπουλος, Ελισσάβετ Αγγελάκη, Λίτσα Καποπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος
 
Λευτέρης Καλκάνης, Σοφία Γασπαρινάτου, Δημήτρης Μήλας, Αλέξανδρος Παπαρίζος, Σπύρος Κουκάκης, Ελισσάβετ Αγγελάκη, Λίτσα Καποπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος
 
 
Ελισσάβετ Αγγελάκη, Λίτσα Καποπούλου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Γιώργος Καπλάνης 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Video παρουσίασης


Η Σκιάθος ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’… με την ‘Πνοή’ της Λίτσας Καποπούλου. Ιούνιος 2016

Στη Σκιάθο των ‘Δύο Αλέξανδρων’, το νησί που έζησε, αγαπά και τιμά ως ιδιαίτερη πατρίδα της η συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου και η οικογένειά της, έγινε με εξαιρετική επιτυχία  η παρουσίαση του βιβλίου  της ‘στο Βασίλειο της Μοίρας’, εκδόσεις ‘Ανάτυπο’ την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στο πολιτιστικό κέντρο στο Μπούρτζι, που στολίζει τη Σκιάθο.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στον τόπο, όπου η γενεσιουργός ‘Πνοή’ έμπνευσης  της συγγραφέως του.

Παρευρέθησαν στην κατάμεστη αίθουσα μεταξύ άλλων ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ναού των Τριών Ιεραρχών, π. Γεώργιος Σταματάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, Θανάσης Τρακόσας, η Γεωργία Καποπούλου, που επιμελήθηκε και έγραψε το γλωσσάρι του βιβλίου, νομικοί, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, η οικογένεια της συγγραφέως, συγγενείς,  φίλοι και φίλοι φίλων, νέα γενιά, που παρά τις δυσκολίες του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος τίμησαν τη συγγραφέα και το έργο της.

Την εκδήλωση σε μια συγκινησιακή, νοσταλγική ατμόσφαιρα άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σκιάθου, Θανάσης Τρακόσας, που καλωσόρισε τη συγγραφέα στο ‘νησί της’, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου, Δημήτρη Πρεβεζάνου, που απουσίαζε λόγω καθήκοντος στο εξωτερικό, και εξέφρασε τη χαρά να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις πολιτισμού, ειδικά , όταν στο επίκεντρο έχουν την αγαπημένη Σκιάθο.

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν οι δικηγόροι Ιωάννα Καραστατήρα και Γιάννης Πρεβεζάνος, που αναφέρθηκαν με ξεχωριστό όμορφο τρόπο  στη θητεία της συγγραφέως ως Ειρηνοδίκη Σκιάθου και στη μετέπειτα συγγραφική πορεία της με ιδιαίτερη έμφαση στην εκτενή αναφορά  που γίνεται στο βιβλίο της για τη Σκιάθο. Η Ιωάννα Καραστατήρα τόνισε την απρόσκοπτη συνεργασία τους ως δικηγόρων με την συγγραφέα, ως Ειρηνοδίκη του νησιού, και ότι ως Σκιαθίτισα αισθάνεται περήφανη που η τ. Ειρηνοδίκης προβάλλει το νησί της Σκιάθου και το κάνει σκηνικό της υπόθεσης του έργου της. Ο Γιάννης Πρεβεζάνος στάθηκε σε δύο δικαστικές αποφάσεις της Λίτσας Καποπούλου ως Ειρηνοδίκη Σκιάθου με ευνοϊκό αντίκτυπο στο νησί, ενώ χαριτολογώντας  ταύτισε τον παρευρισκόμενο  π. Γεώργιο με τον ομώνυμο ήρωα του μυθιστορήματός της.

Τη σκυτάλη πήρε η Φιλόλογος – συγγραφέας, Κατερίνα Κουρκούμπα – Δελακουβία, πρόεδρος του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σκιαθιτών ‘Οι Δύο Αλέξανδροι’ και   συνάδελφος του συζύγου της συγγραφέως, Γιάννη Παναγιωτάκη, η οποία έκανε άρτια ανάλυση του περιεχομένου του παρουσιαζόμενου βιβλίου. Η Κατερίνα Κουρκούμπα επίσης  απήγγειλε εξαιρετικά το νεανικό ποίημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ‘Προς την Μητέρα μου’, οι τελευταίες στροφές του οποίου κοσμούν ως πρόλογος το βιβλίο και σημείωσε ότι απ’ αυτό είναι εμπνευσμένος και ο τίτλος ‘στο Βασίλειο της Μοίρας’.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε με καθηλωτική χροιά  η Άννα Αρμαμέντου, υποδιευθύντρια  Γυμνασίου Σκιάθου και μαθήτρια του συζύγου της συγγραφέως.

Συντόνισε με  χάρη η Ελένη Τζιαβού – αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Στο τέλος της πλούσιας συναισθηματικά και ωφέλιμης πνευματικά βραδιάς η συγγραφέας αφού αναφέρθηκε στο έργο της, στην έμπνευσή του και στην αγαπημένη της Σκιάθο, όπου άλλωστε εκτυλίσσονται σημαντικά κεφάλαια της ζωής των ηρώων της, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους,  όσους μίλησαν, χαιρέτησαν, διάβασαν αποσπάσματα, συντόνισαν και της έκαναν την τιμή να είναι δίπλα της αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκιαθιτών ‘Δύο Αλέξανδροι’, που επιμελήθηκε και διοργάνωσε άψογα την παρουσίαση και στον Δήμο Σκιάθο, που έθεσε φιλόξενα υπό την αιγίδα του την εκδήλωση.

Στην έναρξη και στη λήξη της εκδήλωσης ‘έπαιζε’ το τραγούδι και η μουσική από το cd, ΄Λουλούδι της Ανατολής’ των Δημήτρη Μήλα και Νικόλα Αδέσποτου, που συνοδεύει το βιβλίο, σε σκοπό ανατολίτικο, παραπονεμένο, αλλά με γεύση ελπίδας και θάρρους, ώστε ‘η καρδιά μας να είναι στα ψηλώματα… η καρδιά μας να μην είναι εδώ…’, γιατί , ‘….σαν να’ χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου…’.

Μια ‘Εικόνα Αχειροποίητη’  στο ευχάριστο νοερό ταξίδι από τη Σκιάθο των δύο Αλέξανδρων, Παπαδιαμάντη και  Μωραϊτίδη, στη Σκιάθο που αγκυροβολούμε  ‘στο Βασίλειο της Μοίρας’ της Λίτσας Καποπούλου…

 Άννα Αρμαμέντου, Κατερίνα Κουρκούμπα – Δελακουβία, Λίτσα Καποπούλου, 
Γιάννης Πρεβεζάνος, Ελένη Τζιαβού
 
 
 
 
 
 

Βόλος Έλλης Καφέ. Απρίλιος 2016

Βόλος… Έλλης καφέ… σοφιστικέ χώρος… μαθητικές θύμησες…18 Απριλίου… Αισθητή παρουσία ομιλητών και φίλων!!!


Καρδίτσα… Παυσίλυπο. Απρίλιος 2016
 

Καρδίτσα… Παυσίλυπο… ένας όμορφος χώρος… που… όπως λέει και τ όνομά του παύει τη λύπη…
19 Απριλίου… Η ζεστασιά των ανθρώπων και το εξαίρετο πάνελ δημιούργησαν την επιτυχία.


Τα Βασιλική υποδοχή ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’ στο Βασιλικό Ευβοίας. Απρίλιος 2016″

Αίσθηση ευχάριστης έκπληξης η παρουσίαση του βιβλίου της Λίτσας Καποπούλου ‘στο Βασίλειο της Μοίρας’ των εκδόσεων ‘ανάτυπο’ στο Βασιλικό Ευβοίας. Σ’ έναν όμορφο χώρο που το φιλότιμο, η ευαισθησία, το μεράκι και η δίψα μάθησης έχουν μετατρέψει σε αληθινή κυψέλη πολιτισμού , στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, γεμάτο από τιμητικές παρουσίες ανθρώπων με αναζητήσεις, έγινε η βιβλιοπαρουσίαση.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας, κ. Γιώργος Παντούλας, Γιατρός, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς και στις δραστηριότητές του Εργαστηρίου καθώς και στην προοπτική νέων συνεργασιών και εκδηλώσεων στο Βασιλικό και μάλιστα και με τις εκδόσεις ‘Ανάτυπο’. Πολυποίκιλοι δρόμοι πολιτιστικής επικοινωνίας, ευχάριστη αίσθηση ελπίδας, αισιοδοξίας και ονείρου. Δεν είναι τυχαίο που μία από τις εικόνες, που είναι τοποθετημένες στο Εργαστήρι είναι η ‘Οδός Ονείρων’.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν εξαίρετοι ομιλητές: Η κ. Μάγδα Αναστασίου Καμπούρη, γνωστή Δικηγόρος-Δικαστική Γραφολόγος, σύζυγος του αείμνηστου βουλευτή της περιοχής, Αναστασίου Καμπούρη, η οποία έδωσε τη δική της οπτική για το βιβλίο και τη συγγραφέα, αναφερόμενη στην επαγγελματική τους συνεργασία και την κριτική της ως αναγνώστριας. Ο κ. Αχιλλέας Τριαντόγλου, Εκδότης-Συγγραφέας, ο οποίος μας γνώρισε τον εκδοτικό οίκο ‘Ανάτυπο’ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με συνεχή ταξίδια ανά την Ελλάδα για τις παρουσιάσεις βιβλίων του. Η κ. Κατερίνα Κρηζίνη, Εκπαιδευτικός, κεντρική παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε απαγγέλλοντας τις τελευταίες στροφές του νεανικού ποιήματος του Αλ. Παπαδιαμάντη ‘προς τη μητέρα του’, που είναι και ο πρόλογος του παρουσιαζόμενου μυθιστορήματος και απ’ όπου είναι εμπνευσμένος και ο τίτλος του. Η κ. Κρηζίνη ως εκπαιδευτικός τόνισε τη σημασία και την αξία του διαβάσματος και των βιβλίων, παρουσίασε την συνολική εργασία και κοινή προσπάθεια της συγγραφέως και συνεργατών όπως: ο Αντρέας Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σεργιάννης για το έντεχνο εξώφυλλο του βιβλίου και τους χάρτες των τόπων δράσης των ηρώων και η Γεωργία Καποπούλου για την επιμέλεια στο γλωσσάρι, που αποτελεί μία μικρή προσεγμένη εγκυκλοπαίδεια και ανέλυσε θαυμάσια το βιβλίο. Η συγγραφέας, κ. Λίτσα Καποπούλου, τ. Δικ. Λειτουργός, που αναφέρθηκε στο έργο της και ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία άμεση ανταπόκριση στο Βασιλικό από ένα τόσο αξιόλογο πυρήνα παιδείας. Προέτρεψε να μη σταματήσουμε να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε. Η «Οδός Ονείρων» στο Εργαστήρι συνηγορούσε αποφασιστικά. Αποσπάσματα διάβασε η κ. Γεωργία Παναγιωτάκη, Δικηγόρος, που προκάλεσε αίσθηση με το χρώμα της φωνής της. Άψογος συντονιστής ο κ. Δημήτρης Παντούλας, Ηλεκτολόγος-Μηχανικός, ευρηματικός και με χιούμορ, που πέρα από τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέφερε εύστοχες απόψεις και διάβασε αποσπάσματα με το δικό του τρόπο εναλλάξ με τη Γεωργία Παναγιωτάκη, σαν θεατρικό δρώμενο, αναδεικνύοντας την εκδήλωση σε ξεχωριστή.

Τέτοιες εκδηλώσεις ενεργοποιούν το ισχυρότερο όπλο μας, τον Πολιτισμό μας στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Υποδειγματικός οικοδεσπότης το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας Βασιλικού Ευβοίας, το οποίο παρείχε ‘ στο Βασίλειο της Μοίρας’ βασιλική φιλοξενία, στο οποίο και αξίζουν συγχαρητήρια και κάθε προβολή και Επιτυχία.


Τα πολιτιστικά φτερά του Δήμου Περιστερίου άνοιξαν ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’. Ιανουάριος 2016″

Τα πολιτιστικά φτερά του Δήμου Περιστερίου άνοιξαν ‘στο Βασίλειο της Μοίρας’ στις 25 Ιανουαρίου 2016. Παρά την ψυχρή βραδιά επικράτησε ζεστή ατμόσφαιρα στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου, όπου πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Λίτσας Καποπούλου ‘στο Βασίλειο της Μοίρας’ και του συνοδευτικού μουσικού cd ‘Λουλούδι της Ανατολής’ των Νικόλα Αδέσποτου και Δημήτρη Μήλα από τις εκδόσεις ‘Ανάτυπο’.

Οι εκπληκτικοί ομιλητές ανέβασαν ψηλά τον πήχυ των πνευματικών αναζητήσεων με τα όσα ανέφεραν σ’ ένα ακροατήριο μεγάλων απαιτήσεων. Στο πάνελ των ομιλητών: Αχιλλέας Τριαντόγλου, Εκδότης-Συγγραφέας, Παναγιώτα Συμιγιάννη, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Καίτη Νικολοπούλου, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, π.Αθανάσιος Μελισσάρης, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής-Καθηγητής Πανεπιστημίου και ο Δημήτρης Μήλας Στιχουργός-Ερμηνευτής.
Χαιρετισμό απηύθυναν: Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, κατά την πετυχημένη θητεία της οποίας είχε παρουσιαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέως ‘Πνοή-Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου..’ των εκδόσεων ΄Δίαυλος’ το Δεκέμβριο 2013.Τότε η άξια Αντιδήμαρχος είχε ευχηθεί να παρουσιαστεί στον φιλόξενο Δήμο Περιστερίου και το δεύτερο βιβλίο της Λίτσας Καποπούλου. Σήμερα που η ευχή αυτή πραγματοποιήθηκε, η κ.Τσιώτα ευχήθηκε να παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο και το τρίτο μυθιστόρημα της συγγραφέως. Επίσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ιωακείμ (Μάκης) Παπαδόπουλος, που με το μοναδικό ταμπεραμέντο του έδωσε το δικό του στίγμα ως Πρόεδρος του Συνδέσμου, εκπαιδευτικός, ενασχολούμενος με τα κοινά και με καταγωγή από την Πόλη.
Αποσπάσματα διάβασε παραστατικά η Ηθοποιός Κλεοπάτρα Ροντήρη.
Συντόνισε με επιδεξιότητα και χιούμορ η Δικηγόρος Κωνσταντίνα Παναγιωτάκη, κόρη της συγγραφέως.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το ορχηστρικό κομμάτι του cd με ανάλογο βίντεο για τη θεματολογία του βιβλίου και έκλεισε με το ομώνυμο τραγούδι του cd και σχετικό βίντεο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου,Μιχάλη Κακλαμάνο, τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Ρεμπή, την καταξιωμένη Δημοσιογράφο Σοφία Σανούσι, την Εικαστικό-Πυρογράφο Φλώρα Ματτέ, τους εκλεκτούς Λογοτέχνες, Γιάννη Παρασκευόπουλο και Κάκια Ξύδη, τον τ.Δικαστικό Λειτουργό-Τραγουδοποιό-Μουσικό-Ποιητή Βασίλη Παπακώστα,τον Πρόεδρο των Δικαστικών Επιμελητών, Γεώργιο Μήτση, Δικαστές, Δικηγόρους, Λογοτέχνες, Εκπαιδευτικούς, ανθρώπους του πνεύματος,της επιστήμης και της τέχνης.

Η συγγραφέας αναφέρθηκε στο βιβλίο της και στο μουσικό cd και ευχαρίστησε τον Δήμο Περιστερίου, που διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στα πολιτιστικά δρώμενα, φροντίζοντας για την αρτιότερη φιλοξενία της παρουσίασης και όλους όσους τίμησαν την όμορφη αυτή εκδήλωση πολιτισμού.

Κ. Παναγιωτάκη, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου
Κ. Παναγιωτάκη, Μ. Παπαδόπουλος

Δ. Μήλας, Κ. Ροντήρη, Κ. Νικολοπούλου, π. Α. Μελισσάρης, Π. Συμιγιάννη, Α. Τριαντόγλου

Δ. Μήλας, Κ. Ροντήρη, Κ. Νικολοπούλου, π. Α. Μελισσάρης, Π. Συμιγιάννη, Λ. Καποπούλου 

Λ. Καποπούλου
Κ. Παναγιωτάκη
 
 

Η Θεσσαλονίκη άνοιξε την αγκαλιά της “Στο Βασίλειο της Μοίρας”. Δεκέμβριος 2015

Τις πιο εγκαρδιες ευχαριστιες μου σε ολους οσους τιμησαν με την παρουσια τα λογια τις κινησεις τους την εκδηλωση στην Παγκρητια Αδελφοτητα Μακεδονιας,που μας φιλοξενησε στις 20 Δεκεμβριου.
Στις εκλεκτες μου φιλες Αλεξανδρα και Σοφια για τις υπεροχες αναρτησεις τους και οσους νεους φιλους γνωρισα απο κοντα. Ιδιαιτερες ευχαριστιες στους εξοχους ομιλητες με τη σειρα που ελαβαν τον λογο:Αχιλλεα Τριαντογλου, εκ μερους των εκδοσεων”Ανατυπο”, Ελενη Βεζυρογλου,συγγραφεα-ποιητρια,μελος Δ.Σ. της Ε.Λ.Β.Ε., Δημητρη Μηλα,στιχουργο-ερμηνευτη,Σταυρουλα Ξουλιδου,εκπαιδευτικο-τ.βουλευτη,Θεοδωρο Τοσουνιδη,δημοσιογραφο και Γεωργια Παναγιωτακη,δικηγορο-συντονιστρια. Ιδιαιτερη αισθηση η μουσικη και το τραγουδι”Λουλουδι της Ανατολης” των Δημητρη Μηλα και Νικολα Αδέσποτου,που συνοδευει το βιβλιο. Εξαιρετικη εντυπωση προκαλεσε ο ευγενικος χαιρετισμος της Προεδρου της Ε.Λ.Β.Ε.,Καθηγητριας Πανεπιστημιου,Αννας Φαχαντιδου,που μετεφερε η Ελενη Βεζυρογλου.
Λίτσα Καποπούλου


Για την παρουσίαση Θεσσαλονίκης μιλούν:


Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην Παγκρήτια Αδελφότητα Θεσσαλονίκης έγινε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της αγαπημένης συγγραφέως Λίτσας Καποπούλου ‘ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ’…. Ενός εξαιρετικού μυθιστορήματος από τη μαγική πένα της Λλίτσας μας! Ήταν μαι υπέροχη βραδιά, που κυριολεκτικά μάγεψε κι ενθουσίασε όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν…..Καλοτάξιδο Λιτσάκι μου σαν την ‘Πνοή’ ,το προηγούμενό σου, που δεν μπορώ να την αφήσω από τα χέρια μου….Σ’ ευχαριστώ θερμά.
Αλεξάνδρα Σκιά – Θεσσαλονίκη


Στιγμές όμορφες από την παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της αγαπημένης μου φίλης και φίλης της Ομάδας μας, Λίτσας Καποπούλου. Το βιβλίο έχει τίτλο ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’ με άρωμα τι άλλο…. Ανατολής φυσικά. Συνοδεύεται από μια εξαιρετική μουσική…. ένα μοναδικό τραγούθδι….Καλοτάξιδο φίλη μας Λίτσα. Τιμή μου, που παρευρέθηκα εκεί μαζί σου….Εύχομαι και άλλες πολλές πολλές επιτυχίες.
Sofia Marmagioli – Θεσσαλονίκη


Λίτσα μου, η ‘ΠΝΟΗ’ σου πάντα να πνέει γλυκά ‘στο ΒΑΣΙΛΕΙΟ της ΜΟΙΡΑΣ’ και να ταξιδεύει στις ψυχές μας μέσα από τη μαγική πένα σου. Σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρεις!!!!
Sofia Sa – Aθήνα


Μία εξαιρετική λογοτεχνική όαση μέσα στην έρημο της εποχής μας…..
Γιώργος Σανιδάς – Θεσσαλονίκη


Ένα βιβλίο, που αγγίζει τον ψυχικό κόσμο του καθενός μας, καθώς στα πρόσωπα των ηρώων του και στα όσα διαδραματίζονται, ο καθένας μας μπορεί να αναγνωρίσει την καθημερινότητά του και προσωπικά του βιώματα, συνώνυμο της επιτυχίας για κάθε πνευματικό δημιούργημα!!!! Το μουσικό κομμάτι και τραγούδι, που το συνοδεύουν επίσης υπέροχα!! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν μέχρι να φτάσει στα χέρια μας!!!!
TziNi TziNi – Αθήνα

Δημήτρης Μήλας, Ελένη Βεζύρογλου, Σταυρούλα Ξουλίδου, 
Λίτσα Καποπούλου, Θεόδωρος Τοσουνίδης, Γεωργία Παναγιωτάκη
 
 
Γιώργος Σανιδάς, Λίτσα Καποπούλου, Αλεξάνδρα Σκιά, Αριάδνη-Χριστίνα
 
Δημήτρης Σεργιάννης, Λίτσα Καποπουλου Κατερίνα Τσίρη Αχιλλέας Τριαντόγλου
 

Το ταξίδι ‘Στο Βασίλειο της Μοίρας’ ξεκίνησε από την Αθήνα.
Νοέμβριος 2015

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ‘Αντώνης Τρίτσης’, την  Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 το απόγευμα, η πρώτη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Λίτσας Καποπούλου “Στο Βασίλειο της Μοίρας” των εκδόσεων ‘Ανάτυπο’,  που συνέπεσε και με την πρώτη μέρας της κυκλοφορίας του.

Στην κατάμεστη αίθουσα οι σημαντικές προσωπικότητες, που συγκρότησαν το πάνελ των ομιλητών άνοιξαν τις πύλες “Στο Βασίλειο της Μοίρας” και ξενάγησαν σ’ αυτό τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πασίγνωστος Λαογράφος – Μουσικολόγος, Παναγιώτης Μυλωνάς με τον δικό του απαράμιλλο τρόπο.

Το βιβλίο παρουσίασαν:
Ο Αν. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, που με την ευαισθησία και τις αρχές, που τον διακρίνουν έκανε τη δική του εύστοχη προσέγγιση στο μυθιστόρημα.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ιωακείμ (Μάκης) Παπαδόπουλος, που έδωσε το δικό του ξεχωριστό στίγμα λόγω και της καταγωγής του από τις Πατρίδες της Ανατολής.

Μίλησαν:
Ο Εκδότης – Συγγραφέας Αχιλλέας Τριαντόγλου, ο οποίος μας γνώρισε τον νέο εκδοτικό οίκο ‘Ανάτυπο’ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη σημαντική προσπάθεια, που καταβάλλει στην κρίσιμη σημερινή εποχή.
Η συγγραφέας – τ. Δικαστική Λειτουργός Λίτσα Καποπούλου, που αναφέρθηκε στη θεματολογία του βιβλίου της και στα μηνύματά της.

Είπαν και τραγούδησαν:
Τη δική τους μελωδική άποψη κατέθεσαν με λόγο και τραγούδι δύο νέα ταλαντούχα παιδιά, ο Δημήτρης Μήλας και ο Νικόλας Αδέσποτος, οι οποίοι τραγούδησαν υπέροχα και εξήγησαν τη συμπόρευση του cd ‘Λουλούδι της Ανατολής’ με το βιβλίο. Το τραγούδι και το ορχηστρικό έπαιζαν προ και μετά τη λήξη της παρουσίασης δημιουργώντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Αποσπάσματα διάβασε η διακεκριμένη ηθοποιός, Κλεοπάτρα Ροντήρη, ζωντανεύοντας με την βελούδινη φωνή της σκηνές του βιβλίου.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε με ευρηματικότητα και χιούμορ η Δικηγόρος Κωνσταντίνα Παναγιωτάκη, κόρη της συγγραφέως.

Την πρεμιέρα της παρουσίασης τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, της δημόσιας ζωής, του καλλιτεχνικού χώρου, του πνεύματος και της τέχνης.

Τέτοιες δραστηριότητες αποτελούν την καλύτερη απάντηση στη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουμε και τονώνουν την ελπίδα για το μέλλον.

Κ. Παναγιωτάκη, Κ. Ροντήρη, Ι. Παπαδόπουλος, Τ. Φιλιππάκος,
Λ. Καποπούλου, Τ. Μυλωνάς
Κ. Παναγιωτάκη, Ι. Παπαδόπουλος, Τ. Φιλιππάκος,
Κ. Παναγιωτάκη, Κ. Ροντήρη, Ι. Παπαδόπουλος, Τ. Φιλιππάκος, Λ, Καποπούλου
 
 
 
 
 
Κ. Παναγιωτάκη, Κ. Ροντήρη, Ι. Παπαδόπουλος, Τ. Φιλιππάκος,
Λ. Καποπούλου, Α. Τριαντόγλου
Κ. Ροντήρη, Ι. Παπαδόπουλος, Τ. Φιλιππάκος, Λ. Καποπούλου, Κ. Παναγιωτάκη 
Κ. Ροντήρη, Ι. Παπαδόπουλος, Τ. Φιλιππάκος, Δ. Μήλας, Ν. Αδέσποτος

 

Αφήστε μια απάντηση