Λίτσα Καποπούλου

Ο Αστερισμός των Παραμυθιών 

Παιδικά Παραμύθια  

Από τις εκδόσεις Ελκυστής  
 

 

Το βιβλίο αποτελεί συλλογή τριών παραμυθιών που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Οι εγκιβωτισμένες ιστορίες του βιβλίου είναι: To Τζίνι και το ξωτικό, Εγώ ο Κύριος Δεν Βαριέμαι και οι Ρυτίδες Φεγγαριού. Είναι εμπνευσμένες από αφηγήσεις του παππού της και προσωπικές της. Περιέχει νοήματα και διδάγματα χρήσιμα για τη ζωή του παιδιού. Μια μυρωδιά από κλασικά παραμύθια που διαβάζεις όταν τα παίρνεις και ένα συναίσθημα ελπίδας ότι μέσα από κάτι νέο, μπορείς να ζήσεις το παρελθόν και να το κάνεις να αγγίζει και το μέλλον. Στους μεγαλύτερους θα ξυπνήσει νοσταλγία και συγκίνηση και στους νεώτερους θα δημιουργήσει χαρά, αγαλλίαση, γνώση και όνειρα. Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν αστερισμό παραμυθιών.

Ένα βράδυ το μαγικό Τζίνι, το Ξωτικό κι ο Κύριος Δεν Βαριέμαι μιλούν με τις Ρυτίδες του Φεγγαριού. Σκέπτονται, ονειροπολούν κι αποφασίζουν…  Γιατί καλά γνωρίζουν ότι τα παραμύθια φωτίζουν την καρδιά και το μυαλό ολονών, μεγάλων και μικρών. Ξεκινάμε λοιπόν!   

 

Σχόλιο:

Το καθε παραμύθι της Λιτσας Καποπούλου βρίσκει ένα τρόπο να αποκαλύψει συναισθηματα και κώδικες της εσωτερικής ανθρώπινης φύσης. Με γραφή ώριμη και ταξιδιάρα ταυτόχρονα. Αυτό άλλωστε είναι και ένα απο τα ταλέντα της, να πατάει γερά στη γη και παράλληλα να μας ταξιδέυει σε τόπους που η φαντασία υποκλίνεται…

Στέλιος Καλαθάς, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης